Постинг
14.03.2021 16:50 -
Английски сконове
Английската кухня отнема малко време, което определено улеснява домакинята.
Необходими продукти за 8 броя:
- 3 с.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 70 гр. масло
- 1 ч.л. бакплувер
- 1/2 ч.л. сода
- 100 мл. прясно мляко
- 250 гр. брашно
За пълнежа:
- 150 мл. сладкарска сметана
- 2 с.л. пудра захар
- 200 гр. сладко
Начин на приготвяне:
В купа смесете захарта, солта, бакплувера, содата, брашното и маслото, което туко-що сте извадили от хладилника. След това добавяйте постепенно прясното мляко и месете докато се получи меко тесто. Увийте с прозрачно фолио и оставете в хладилника за 15-20 минути.
След това разточете блат с дебелина около 1.5 см. Използвайте ринг, за да направите сконовете.
Сконовете се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
През това време разбийте сладкарската сметана с пудрата захар.
Когато сконовете са готови, ги оставете да изстинат напълно, а след това ги разрежете на 2 равни части.
На долната част сложете сметаната, след това сложете сладко по ваш избор (аз използвах от малини), и накрая се слага другата половина.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Необходими продукти за 8 броя:
- 3 с.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- 70 гр. масло
- 1 ч.л. бакплувер
- 1/2 ч.л. сода
- 100 мл. прясно мляко
- 250 гр. брашно
За пълнежа:
- 150 мл. сладкарска сметана
- 2 с.л. пудра захар
- 200 гр. сладко
Начин на приготвяне:
В купа смесете захарта, солта, бакплувера, содата, брашното и маслото, което туко-що сте извадили от хладилника. След това добавяйте постепенно прясното мляко и месете докато се получи меко тесто. Увийте с прозрачно фолио и оставете в хладилника за 15-20 минути.
След това разточете блат с дебелина около 1.5 см. Използвайте ринг, за да направите сконовете.
Сконовете се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
През това време разбийте сладкарската сметана с пудрата захар.
Когато сконовете са готови, ги оставете да изстинат напълно, а след това ги разрежете на 2 равни части.
На долната част сложете сметаната, след това сложете сладко по ваш избор (аз използвах от малини), и накрая се слага другата половина.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене
За този блог
Гласове: 261