Постинг
27.09.2020 16:39 -
Месо в глинено гърне с кисело зеле и ориз
Автор: mariyastanimirova
Категория: Рецепти
Прочетен: 1527 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.09.2020 16:48
Прочетен: 1527 Коментари: 0 Гласове:
5
Последна промяна: 27.09.2020 16:48
Всички, които са консумирали храна, приготвена в глинен съд знаят, че тя става крехка, а вкусът й несравним. Да, отнема повече време да се приготви, но си заслужава.
Необходими продукти:
- 1 зелка (кисело зеле)
- 6 с.л. бял ориз
- Пилешки бутчета
- Свинско месо
- Наденица
- 1 ч.ч. червено вино
- 1/3 ч.ч. олио
- Сол, черен пипер и червен пипер на вкус
- Чубрица на вкус (може да добавите и други подправки)
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на средни по големина парчета. Цялото количество месо (бутчетата, свинското месо и наденицата) се овкусява с подправките, които съм написала отгоре.
Отделете 3-4 листа от зелката, а останалата част я нарежете. 1/2 зелка сложете на дъното на глинения съд, а след това поръсете с 3 с.л. ориз. Сложете 1/2 от месото и повторете отново - кисело зеле, ориз, месо. Заливате всичко с червеното вино. Най-накрая покривате месото с листата от киселото зеле.
Сложете капака на гърнето и печете на 250 градуса за 3 часа.
* Моето глинено гърне е голямо, така че вие вземете количество, достатъчно за вашето глинено гърне.
* Може да се използва и друго месо (по ваш вкус).
* Поръсете с магданоз преди сервиране.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки!.
Необходими продукти:
- 1 зелка (кисело зеле)
- 6 с.л. бял ориз
- Пилешки бутчета
- Свинско месо
- Наденица
- 1 ч.ч. червено вино
- 1/3 ч.ч. олио
- Сол, черен пипер и червен пипер на вкус
- Чубрица на вкус (може да добавите и други подправки)
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на средни по големина парчета. Цялото количество месо (бутчетата, свинското месо и наденицата) се овкусява с подправките, които съм написала отгоре.
Отделете 3-4 листа от зелката, а останалата част я нарежете. 1/2 зелка сложете на дъното на глинения съд, а след това поръсете с 3 с.л. ориз. Сложете 1/2 от месото и повторете отново - кисело зеле, ориз, месо. Заливате всичко с червеното вино. Най-накрая покривате месото с листата от киселото зеле.
Сложете капака на гърнето и печете на 250 градуса за 3 часа.
* Моето глинено гърне е голямо, така че вие вземете количество, достатъчно за вашето глинено гърне.
* Може да се използва и друго месо (по ваш вкус).
* Поръсете с магданоз преди сервиране.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки!.
Вълнообразно
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 261