Постинг
01.09.2020 15:05 -
Честит рожден ден на мен с торта ''Червено кадифе!''
Коя е най-очакваната част от един рожден ден? Разбира се, че тортата!
Необходими продукти за блатовете (рецептата за блатовете е взета от интернет):
- 3 белтъка
- 5 жълтъци
- 125 гр. краве масло
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 1/3 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. олио
- 1/2 ч.л. сол
- 3 с.л. какао
- 1 ч.л. хлебна сода
- 3 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. оцет
- 1 брой червена сладкарска боя
За сиропа:
- 1 1/2 ч.ч. вода
- 5 с.л. захар
- 1 пакетче (20 гр.) ванилова захар
За крема:
- 3 пакета (360 гр.) крем на прах на доктор Йоткер
- 600 мл. прясно мляко
- 3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да бъдат на стайна температура преди да започне да се приготвя тортата. Пресейте брашното заедно със солта, содата и какаото. Аз добавих и 1 бакплувер (10 гр). Размекналото масло се разбива със захарта, добавя се и олиото. При непрескъснато разбиване се добавят яйцата едно по едно, а след това се прибавя и разбитото кисело мляко. Оцетът и боята се смесват преди добавянето им към течната смес.
При непрекъснато разбиване се добавят брашното и другите съставки към течната смес. Сместа се разделя на 3 равни части и блатът пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 18-20 минути. Проверявайте дали блатът е готов с клечка за зъби, защото всяка фурна е различна.
* В коментари под рецептата пише, че самият крем напоява тортата и не е нужно сиропиране, но аз използвам различен крем и затова сиропирам.
Сиропът се приготвя на среден огън докато захарта се разтопи напълно. Оставете сиропа да изстине преди сиропиране.
Всички съставки за крема се разбиват докато кремът се сгъсти и се оставя в хладилника за около 30 минути.
Краищата на блатовете съм ги натрошила и украсила тортата с тях. Добавила съм и други украси за торти.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Необходими продукти за блатовете (рецептата за блатовете е взета от интернет):
- 3 белтъка
- 5 жълтъци
- 125 гр. краве масло
- 1/2 ч.ч. захар
- 1 1/3 ч.ч. кисело мляко
- 1 ч.ч. олио
- 1/2 ч.л. сол
- 3 с.л. какао
- 1 ч.л. хлебна сода
- 3 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. оцет
- 1 брой червена сладкарска боя
За сиропа:
- 1 1/2 ч.ч. вода
- 5 с.л. захар
- 1 пакетче (20 гр.) ванилова захар
За крема:
- 3 пакета (360 гр.) крем на прах на доктор Йоткер
- 600 мл. прясно мляко
- 3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Всички продукти трябва да бъдат на стайна температура преди да започне да се приготвя тортата. Пресейте брашното заедно със солта, содата и какаото. Аз добавих и 1 бакплувер (10 гр). Размекналото масло се разбива със захарта, добавя се и олиото. При непрескъснато разбиване се добавят яйцата едно по едно, а след това се прибавя и разбитото кисело мляко. Оцетът и боята се смесват преди добавянето им към течната смес.
При непрекъснато разбиване се добавят брашното и другите съставки към течната смес. Сместа се разделя на 3 равни части и блатът пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 18-20 минути. Проверявайте дали блатът е готов с клечка за зъби, защото всяка фурна е различна.
* В коментари под рецептата пише, че самият крем напоява тортата и не е нужно сиропиране, но аз използвам различен крем и затова сиропирам.
Сиропът се приготвя на среден огън докато захарта се разтопи напълно. Оставете сиропа да изстине преди сиропиране.
Всички съставки за крема се разбиват докато кремът се сгъсти и се оставя в хладилника за около 30 минути.
Краищата на блатовете съм ги натрошила и украсила тортата с тях. Добавила съм и други украси за торти.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Честит Рожден Ден! Желая много здраве, любов и щастие! Нека всичко, което краси човешкия живот бъде твое! Хубав празник! А тортата изглежда страхотна и много вкусна!
цитирайПрекрасни, сладки и вдъхновени години, Мими!
Тортата е кадифена и много съблазнителна!
Да ви е сладка и наздраве за твое здраве, Майсторке!
цитирайТортата е кадифена и много съблазнителна!
Да ви е сладка и наздраве за твое здраве, Майсторке!
Бъдете жива и здрава!
цитирайБлагодаря за милите думи! Бъдете жива и здрава!
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 261