Постинг
21.07.2020 00:13 -
Торта за рожден ден ''Jack Daniels''
Една торта за рожден ден с много лесни техники и уникален вкус.
Необходими продукти за 1 блат:
- 5 яйца
- 15 с.л. захар
- 15 с.л. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
Необходими продукти за сиропа:
- 500 мл. вода
- 6 с.л. захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до пълното разбиване на захарта. След това се добавят пресятото брашно, бакплувера и ванилията. Разбивате с миксер докато всички продукти се смесят добре.
Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Всяка фурна е различна, затова проверявайте дали блатът е готов с клечка за зъби.
Оставете го да изстине напълно преди да го сиропирате.
Сиропът се приготвя на среден огън докато захарта се разтопи напълно. Оставяте го да изстине напълно.
Използвах 2 пакета крем за сладкиши на доктор Йоткер с вкус на ванилия.
150 грама черен шоколад се разтапят на водна баня. Докато шоколадът е още горещ го разнасяте върху хартия за печене с помощта на дървена шпатула. Навивате на руло с дебелина 4-5 см. и оставяте в хладилника за 2 часа или докато шоколадът стане твърд. След това развивате хартията и ще получите шоколадовите корички.
50 гр. разтопен черен шоколад се смесва с 30 гр. натрошени фъстъци. Изчаквате да се охлади и го слагате на едната страна на тортата (ще видите на снимките отдолу).
Другата украса е по ваше желание.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Необходими продукти за 1 блат:
- 5 яйца
- 15 с.л. захар
- 15 с.л. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия
Необходими продукти за сиропа:
- 500 мл. вода
- 6 с.л. захар
- 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до пълното разбиване на захарта. След това се добавят пресятото брашно, бакплувера и ванилията. Разбивате с миксер докато всички продукти се смесят добре.
Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути. Всяка фурна е различна, затова проверявайте дали блатът е готов с клечка за зъби.
Оставете го да изстине напълно преди да го сиропирате.
Сиропът се приготвя на среден огън докато захарта се разтопи напълно. Оставяте го да изстине напълно.
Използвах 2 пакета крем за сладкиши на доктор Йоткер с вкус на ванилия.
150 грама черен шоколад се разтапят на водна баня. Докато шоколадът е още горещ го разнасяте върху хартия за печене с помощта на дървена шпатула. Навивате на руло с дебелина 4-5 см. и оставяте в хладилника за 2 часа или докато шоколадът стане твърд. След това развивате хартията и ще получите шоколадовите корички.
50 гр. разтопен черен шоколад се смесва с 30 гр. натрошени фъстъци. Изчаквате да се охлади и го слагате на едната страна на тортата (ще видите на снимките отдолу).
Другата украса е по ваше желание.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Много хубаво си дала и пропорциите - в с.л.
Не всеки има кухненска везна /здрава:)/, мерките в сладкарството са много важни.
Продължавай да ни поднасяш нови рецепти - у сладки и солени.
Хубав ден!
цитирайНе всеки има кухненска везна /здрава:)/, мерките в сладкарството са много важни.
Продължавай да ни поднасяш нови рецепти - у сладки и солени.
Хубав ден!
Определено е по-добре да се дават пропорциите в супени/чаени лъжици. Знаете, че всякакъв вид сладкиши са ми слабост и не мога да не ги приготвям! Хубав ден и на вас!
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 261