Постинг
07.05.2020 14:22 -
Бърза домашна пица на тиган с малко продукти
Автор: mariyastanimirova
Категория: Рецепти
Прочетен: 1565 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 10.06.2020 21:44
Прочетен: 1565 Коментари: 5 Гласове:
3
Последна промяна: 10.06.2020 21:44
Здравейте! Днес ще ви представя бърза и хрупкава пица на тиган с много малко продукти.
Аз направих 2 пици с една и съща основа, но на едната пица сложих прошуто и моцарела, а на другата сложих кисели краставички, царевица и моцарела. И двете пици ги поръсих с чубрица.
Необходими продукти за основата (тестото) за 1 пица:
- 200 гр. брашно
- 100 мл. вода
- 1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и се прави кладенче в което се добавят водата и солта. Меси се докато се получи меко тесто. Ако тестото ви стане сухо, намокрете ръцете си и продължете да месите. Много е важно тестото да бъде меко, за да може да го разложите из целия тиган. Когато тестото е готово го направете на топка и увийте с кухненско фолио или найлонова торбичка, за да може тестото да остане меко и без да се получи коричка. Оставете тестото да почине за 10 минути.
През това време си пригответе всичко останало - тиганът, мазнина (олио или зехтин) и продуктите, които искате да сложите на пицата.
Аз използвах тиган с диаметър 22 см. Размерът на вашия тиган е много важен, защото основата трябва да бъде тънка. Ако основата е дебела, отгоре ще остане сурово, а отдолу ще се припече твърде много. Трябва да използвате тиган, който не залепва!
Слагате няколко капки олио или зехтин в тестото и го премесвате. Слагате го в тигана, който трябва да е започнал да загрява на слаб огън 1-2 минути преди разлагането на тестото в него. Докато вие го разлагате, то ще е започнало да се готви.
Следващата стъпка е да сложите доматена паста или доматен сок, а след това продуктите, които сте избрали. Както казах - аз използвах за едната пица прошуто и моцарела, а за другата кисели краставички, царевица и моцарела. Вие може да използвате каквото си пожелаете - луканка, шунка, кашкавал, сирене, гъби, маслини. Отгоре поръсваме с чубрица за още по-хубав аромат.
Пицата се готви на бавен огън за 20 минути.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки!
Аз направих 2 пици с една и съща основа, но на едната пица сложих прошуто и моцарела, а на другата сложих кисели краставички, царевица и моцарела. И двете пици ги поръсих с чубрица.
Необходими продукти за основата (тестото) за 1 пица:
- 200 гр. брашно
- 100 мл. вода
- 1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и се прави кладенче в което се добавят водата и солта. Меси се докато се получи меко тесто. Ако тестото ви стане сухо, намокрете ръцете си и продължете да месите. Много е важно тестото да бъде меко, за да може да го разложите из целия тиган. Когато тестото е готово го направете на топка и увийте с кухненско фолио или найлонова торбичка, за да може тестото да остане меко и без да се получи коричка. Оставете тестото да почине за 10 минути.
През това време си пригответе всичко останало - тиганът, мазнина (олио или зехтин) и продуктите, които искате да сложите на пицата.
Аз използвах тиган с диаметър 22 см. Размерът на вашия тиган е много важен, защото основата трябва да бъде тънка. Ако основата е дебела, отгоре ще остане сурово, а отдолу ще се припече твърде много. Трябва да използвате тиган, който не залепва!
Слагате няколко капки олио или зехтин в тестото и го премесвате. Слагате го в тигана, който трябва да е започнал да загрява на слаб огън 1-2 минути преди разлагането на тестото в него. Докато вие го разлагате, то ще е започнало да се готви.
Следващата стъпка е да сложите доматена паста или доматен сок, а след това продуктите, които сте избрали. Както казах - аз използвах за едната пица прошуто и моцарела, а за другата кисели краставички, царевица и моцарела. Вие може да използвате каквото си пожелаете - луканка, шунка, кашкавал, сирене, гъби, маслини. Отгоре поръсваме с чубрица за още по-хубав аромат.
Пицата се готви на бавен огън за 20 минути.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки!
със сушени риган и босилек. Така става далеч по- хубава пица.
Далеч по вкусно става, ако измажете тестото с Pesto Rosso, а не с някаква си там доматена паста и пр.
Италианците никога не биха използвали царевица и кисели краставици.
цитирайДалеч по вкусно става, ако измажете тестото с Pesto Rosso, а не с някаква си там доматена паста и пр.
Италианците никога не биха използвали царевица и кисели краставици.
Здравейте, apostapostoloff! Благодаря ви за този коментар. Приемам това за градивна критика. Както споделих в публикацията ми, пицата може да се направи с най-различни продукти...всичко зависи от това кой какво обича и какво има на разположение. Срещала съм на доста места пица със сладка царевица.
цитирайЗаглавието ме привлече, .... и завлече.
"Бърза домашна птица на тиган и с малко продукти"
Ммм. Супер. :)
цитирай"Бърза домашна птица на тиган и с малко продукти"
Ммм. Супер. :)
Ето ви и моят вариант...
(Преди това един виц: Отишла една жена при врачка и я попитала как може да убие мъжа си, ама без да я хванат. А врачката и казала: купи си тиган.)
Та така, по- здравословно е следното: вземете готов блат за пица. Намажете го с песто росо. Изцедете една консерва риба тон в собствен сос и разпределете рибата върху пестото. Поръсете с настъргана моцарела- има такава в суперите. Поръсете със зехтин и печете 11- 13 минути.
Приготвя се за десетина минути и е доста вкусна. В Италия и викат пица маре.
цитирай(Преди това един виц: Отишла една жена при врачка и я попитала как може да убие мъжа си, ама без да я хванат. А врачката и казала: купи си тиган.)
Та така, по- здравословно е следното: вземете готов блат за пица. Намажете го с песто росо. Изцедете една консерва риба тон в собствен сос и разпределете рибата върху пестото. Поръсете с настъргана моцарела- има такава в суперите. Поръсете със зехтин и печете 11- 13 минути.
Приготвя се за десетина минути и е доста вкусна. В Италия и викат пица маре.
Благодаря ви за тази рецепта и информация, apostapostoloff! Ще я пробвам.
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 261