Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2020 14:22 - Бърза домашна пица на тиган с малко продукти
Автор: mariyastanimirova Категория: Рецепти   
Прочетен: 1565 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 10.06.2020 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Здравейте! Днес ще ви представя бърза и хрупкава пица на тиган с много малко продукти.

Аз направих 2 пици с една и съща основа, но на едната пица сложих прошуто и моцарела, а на другата сложих кисели краставички, царевица и моцарела. И двете пици ги поръсих с чубрица.

Необходими продукти за основата (тестото) за 1 пица:

- 200 гр. брашно
- 100 мл. вода
- 1 равна ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Брашното се пресява и се прави кладенче в което се добавят водата и солта. Меси се докато се получи меко тесто. Ако тестото ви стане сухо, намокрете ръцете си и продължете да месите. Много е важно тестото да бъде меко, за да може да го разложите из целия тиган. Когато тестото е готово го направете на топка и увийте с кухненско фолио или найлонова торбичка, за да може тестото да остане меко и без да се получи коричка. Оставете тестото да почине за 10 минути. 

През това време си пригответе всичко останало - тиганът, мазнина (олио или зехтин) и продуктите, които искате да сложите на пицата.

Аз използвах тиган с диаметър 22 см. Размерът на вашия тиган е много важен, защото основата трябва да бъде тънка. Ако основата е дебела, отгоре ще остане сурово, а отдолу ще се припече твърде много. Трябва да използвате тиган, който не залепва!

Слагате няколко капки олио или зехтин в тестото и го премесвате. Слагате го в тигана, който трябва да е започнал да загрява на слаб огън 1-2 минути преди разлагането на тестото в него. Докато вие го разлагате, то ще е започнало да се готви. 

Следващата стъпка е да сложите доматена паста или доматен сок, а след това продуктите, които сте избрали. Както казах - аз използвах за едната пица прошуто и моцарела, а за другата кисели краставички, царевица и моцарела. Вие може да използвате каквото си пожелаете - луканка, шунка, кашкавал, сирене, гъби, маслини. Отгоре поръсваме с чубрица за още по-хубав аромат. 

Пицата се готви на бавен огън за 20 минути.

Добър апетит!

*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.

*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.

*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки!



Гласувай:
3



1. apostapostoloff - Италианците не подправят с чубрица, а
07.05.2020 15:50
със сушени риган и босилек. Така става далеч по- хубава пица.
Далеч по вкусно става, ако измажете тестото с Pesto Rosso, а не с някаква си там доматена паста и пр.
Италианците никога не биха използвали царевица и кисели краставици.
цитирай
2. mariyastanimirova - Здравейте, apostapostoloff! Б...
07.05.2020 16:37
Здравейте, apostapostoloff! Благодаря ви за този коментар. Приемам това за градивна критика. Както споделих в публикацията ми, пицата може да се направи с най-различни продукти...всичко зависи от това кой какво обича и какво има на разположение. Срещала съм на доста места пица със сладка царевица.
цитирай
3. zax - Заглавието ме привлече, . . . . и з...
07.05.2020 19:09
Заглавието ме привлече, .... и завлече.
"Бърза домашна птица на тиган и с малко продукти"

Ммм. Супер. :)
цитирай
4. apostapostoloff - Радвам се, че правилно сте ме разбрала.
07.05.2020 19:31
Ето ви и моят вариант...

(Преди това един виц: Отишла една жена при врачка и я попитала как може да убие мъжа си, ама без да я хванат. А врачката и казала: купи си тиган.)

Та така, по- здравословно е следното: вземете готов блат за пица. Намажете го с песто росо. Изцедете една консерва риба тон в собствен сос и разпределете рибата върху пестото. Поръсете с настъргана моцарела- има такава в суперите. Поръсете със зехтин и печете 11- 13 минути.

Приготвя се за десетина минути и е доста вкусна. В Италия и викат пица маре.
цитирай
5. mariyastanimirova - Благодаря ви за тази рецепта и ин...
07.05.2020 19:55
Благодаря ви за тази рецепта и информация, apostapostoloff! Ще я пробвам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mariyastanimirova
Категория: Рецепти
Прочетен: 58830
Постинги: 28
Коментари: 53
Гласове: 261
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930