Постинг
12.07.2020 18:50 -
Реване със сладко от череши
Да опитаме нещо, според мен, позабравено от доста хора в днешни дни, но адски сладко - реване.
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1 бакплувер
- 2 ванилии
Сиропът се приготвя с 3 ч.ч. вода и 2 ч.ч. захар.
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до пълното разбиване на захарта. Добавят се брашното, бакплувера и ванилията. Брашното е хубаво да бъде пресято, за да стане блатът по-пухкав.
Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути (всяка фурна е различна, затова проверявайте дали блатът е готов с клечка за зъби).
Извадете блатът и го оставете за 10 минути.
Сиропът се приготвя на слаб до среден огън, докато захарта е напълно разтопена. Блатът и сиропът трябва да бъдат изстинали, но не напълно, преди сиропиране.
След 5 минути намазвате блатът със сладкото от череши.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1 бакплувер
- 2 ванилии
Сиропът се приготвя с 3 ч.ч. вода и 2 ч.ч. захар.
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват до пълното разбиване на захарта. Добавят се брашното, бакплувера и ванилията. Брашното е хубаво да бъде пресято, за да стане блатът по-пухкав.
Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути (всяка фурна е различна, затова проверявайте дали блатът е готов с клечка за зъби).
Извадете блатът и го оставете за 10 минути.
Сиропът се приготвя на слаб до среден огън, докато захарта е напълно разтопена. Блатът и сиропът трябва да бъдат изстинали, но не напълно, преди сиропиране.
След 5 минути намазвате блатът със сладкото от череши.
Добър апетит!
*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.
*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.
*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
Вълнообразно
Да, един бърз и много вкусен десерт. Като бяха малки децата често съм го правила. Благодаря, че ми го напомни! Страхотно изглежда! Може скоро и аз да го направя.
цитирайстава с вишни. И коняк при сервиране.
цитирайБлагодаря ви! Ще чакам да споделите мнението си.
цитирайБлагодаря ви за идеята!
цитирайТърсене
За този блог
Гласове: 261