Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06 23:00 - Торта за годишнина от сватба
Автор: mariyastanimirova Категория: Рецепти   
Прочетен: 438 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Може би съм споменавала преди, че съм фен на сладкишите. Обожавам сладкиши - торти, пастички, суфлета, мъфини и всякакви други такива вкусотийки! 

Днес ще си представя тортата, която направих за годишнината от сватбата на едни от най-скъпите хора в моя живот - моите родители! 

Необходими продукти

За големия блат (първият етаж на тортата - направих 2 големи блата):

- 3 яйца
- 150 гр. захар
- 100 мл. прясно мляко
- 230 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия

За малките блатове (вторият етаж на тортата - направих 1 и го разрязах да се получат 2 малки блата):

- 2 яйца
- 100 гр. захар
- 70 мл. прясно мляко
- 200 гр. брашно
- 1 бакплувер
- 1 ванилия

За сиропа:

- 1 л. вода
- 300 гр. захар
- 1 ванилия

Начин на приготвяне:


Всеки голям блат за първия етаж се приготвя поотделно и се пече поотделно. Разбийте яйцата и захарта добре. Добавете прясното мляко и продължете да разбивате. Постепенно добавете брашното, което е пресято, заедно с бакплувера и ванилията. Всички продукти трябва да бъдат разбити хубаво. 

Блатовете се печат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. Всяка фурна е различна, затова наблюдавайте внимателно блатовете да не изгорят. За да сте сигурни, че са готови, използвайте клечка за зъби или дървено шишче и ако излезе сухо - блатът е готов.

Оставете блатовете да изстинат добре преди да ги напоите, както и да разрежете блатът за блатове за втория етаж - всички трябва да бъдат изстинали

Сиропът за тортата трябва да се приготви на слаб огън. Добавете водата, захарта и ванилията заедно. Разбърквайте, докато захарта се разтопи. Не позволявайте сиропът да започне да ври. Оставете го да изстине напълно преди да напоите блатовете.

Блатовете и сиропът трябва да бъдат напълно изстинали преди да започнете да ги напоявате. След това, изчакайте 20-30 минути и започнете да сглобявате тортата.

Аз използвах от кремовете за сладкиши на доктор Йоткер с вкус на ванилия. Използвах 2 пакета. Те са на прах; аз добавям 250 мл. прясно мляко и 25 гр. пудра захар за всеки пакет, и разбивам. Слагам в хладилника да стегне за 20 минути.

Използвах 600 гр. фондан (захарно тесто) и топчета декорация за торти. Залепих топчетата със сладкарско лепило. 

Направете двете торти поотделно и накрая сложете малката тортичка върху по-голямата торта.

Дървеното сърце е купувано готово. 

Добър апетит!

*** Ако имате въпроси, може да ги зададете отдолу в коментари или да се свържете с мен в моя instagram профил - mariya.stanimirova, ако нямате регистрация тук.

*** Ще се радвам да пробвате тази рецепта и да споделите вашето мнение. Ако желаете, може също да изпратите снимки, а аз ще ги споделя, ако вие желаете.

*** Може да ме последвате в Instagram - mariya.stanimirova ( https://www.instagram.com/mariya.stanimirova/?hl=en ), където може да намерите и други от моите вкусотийки! )
image



Гласувай:
6
0


Вълнообразно


1. katan - Майсторско изпълнение!
26.06 08:38
Още 100 години заедно пожелаеам на родителите ти!
На теб успех в кулинарията! И по-специално в сладкарството!
Умееш го и ти харесва.
Хубав ден и нови сладости!
цитирай
2. mariyastanimirova - Благодаря за милите думи, katan!
26.06 08:44
Хубав ден и на теб!
цитирай
3. ckarlet - Eха, ама тази разкошна торта Вие ли я ...
29.06 09:18
Eха, ама тази разкошна торта Вие ли я направихте? Поздравления! Бъдете здрави и много щастливи цялото семейство!
цитирай
4. mariyastanimirova - Здравейте, ckarlet!
29.06 10:32
Аз направих тортата. Благодаря ви! Бъдете живи и здрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mariyastanimirova
Категория: Рецепти
Прочетен: 6781
Постинги: 17
Коментари: 32
Гласове: 128
Архив
Календар
«  Август, 2020  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31